Ако има еден човек што требаше да го обедини филмскиот свет оваа година тоа e Самир Љума. „Самир е наш чоек, од Тетово. Пред многу години запишал некоја таму школа за филм во отсекот за фотографија и во меѓувреме успеал да се снајде да работи на скоро сите битни па и небитни продукции во државава“, стои напишано во највата за него. Вечер е изложбата ФИЛМ, во МКЦ од 20 чаост