Театарската претстава „Силјан штркот шанца“ на Дејан Дуковски, денес е на репертоарот на МНТ.

Улогата на Силјан ја игра Александар Михајловски, а во претставата глумат и Нино Леви, Магдалена Ризова – Черних, Нина Деан, Славиша Кајевски, Висар Вишка, Ана Стојановска и други.

Претставата почнува во 20 часот.