Трката „Скопје трча 10 километри“ ќе се се одржи во недела на 7-ми октомври на бул. Илинден со почеток од 9 часот. Станува збор за хуманитарен настан, единствен од ваков тип кај нас, каде сосо купувањето километри се донира за СОС Детско село.