Првиот концерт на Македонската филхармонија, насловен „Слободен и среќен“, ќе се одржи вечерва, со почеток во 20 часот.

На него како солистка првпат во земјава ќе настапи француската трубачка Лусјен Ренодин-Вари, победничка во категоријата „Откритие“, на натпреварот „Победници на музичката класика“.