Во МНТ, утревечер (23.10) хрватскиот актер Тарик Филиповиќ со монодрамта „Ќиро Блажевиќ“. Почеток во 20 часот-приказната за познатата фудбалска легенда, спакувана во модрамта на “хрватскиот милионер“