Велерва во салата во СРЦ Кале концерт ќе има британскиот бенд „Џетри тал“. Картите по цена од 1000, 1.500 и 2000 денари. Овој култен британски рок бенд, кој има снимено 30 албуми досега, а ги има продадено во над 50 милиони примероци. Кончено во Скопје, во рамките на турнејата „50 years of Jethro Tull“.

Забавата почнува во 20.30 часот.