Јубилејното, 20. издание на Таксират завршува вечерва во концерти на „Новел ваг“, „Културно уметнички работници“, „Смут“, „Дубиоза колектив“, „Мандо Диао“, „САФ“, Шурбе и други.

Арената „Борис Трајковски“ ќе биде поделена на  две сали и три фестивалски бини.

Забавата почнува во 19 часот и трае до 3 часот по полноќ. Билетите чинат 800 денари.