Вечерва со почеток во 20 часот во Театар комедија, култната македонска претстава „Викенд на мртовци“, работена на текст на Миле Попоски.

Во главните улоги настапуваат Роберт Ристов, Магдалена Ризова, Столе Мицов, Жаклина Стевковска, Жарко Димоски, Едмонд Сотир, Мирјана Ристов,Сашо Ристовски, Дритон Вејсели,Кристина Ласоска и Миа Катранџиева. Режисер на претставата е Ѓорѓи Ризески.