Овој четврток „Цреша бар“ го посветува на сите љубители на греаното вино. Во нивната понуда денес има класично греано вино, греано вино со вкус на цреша и греано вино со вкус на брусница. За секои две порачани вина, следи и гратис мини бурито или вегетаријанско бурито.