Од 20 часот во Македонскиот народен театар игра „Животот на Молиер“ по текст на Михаил Булгаков, а во режија на Александар Поповски. Во главните улоги настапуваат Никола Ристановски, Сашка Димитровска, Емил Рубен и други.

Влезницата чини 300 денари.