Зимскиот фестивал на книгата во „ТРИ“ ќе трае неколку недели, период во кој ќе се промовираат нови книги од нови, но и од веќе реномирани автори. Истовремено, ќе има има и попусти на сите наслови на „ТРИ“, „Паблишер“ и литературата на англиски јазик, но и празнични пакети, акција 5 книги за 499 денари и подароци секој ден.