Безос и Маск ќе водат битка во трката за пат до Месечината

Американската вселенска агенција НАСА побара од трите приватни компании да почнат изработка на своите лунарни лендери, (вселенски летала) од кои, оној кој ќе биде најдобар, …

Безос и Маск ќе водат битка во трката за пат до Месечината Прочитај повеќе »