Дејвид Боуви

Ракопис на песна од Дејвид Боуви продаден за над 200 илјади фунти

Своерачно напишаните стихови од песната „Старман“ на Дејвид Боув од 1972 година продадени се за 203.500 фунти, објави Омега Ауктионс. Стиховите на Боуви биле порадени …

Ракопис на песна од Дејвид Боуви продаден за над 200 илјади фунти Прочитај повеќе »

Во Лондон се отвора бар посветен на Дејвид Боуви

Во лондонскиот хотел „Кафе ројал“ на 20 септември ќе се отвори барот „Зигис“, посветен на музичарот Дејвид Боуви. Зиги е едно од неколкуте алтер-ега на …

Во Лондон се отвора бар посветен на Дејвид Боуви Прочитај повеќе »

“Волвото” на Боуви се продаде по цена од 212.800 швајцарски франци

Автомобилот Волво 262C, во сопственост на британскиот музичар Дејвид Боуви, беше понудено на аукција во Швајцарија по цена од 3 пати поголема од неговата оригинална …

“Волвото” на Боуви се продаде по цена од 212.800 швајцарски франци Прочитај повеќе »