(Видео) НАСА ќе погоди астероид во вселената за да му го промени правецот

НАСА ја тестира новата програма „Дарт“ со која се планира да се промени правецот на астероидите кои претставуваат закана по Земјата. Во наредниот период ќе … Продолжи со читање (Видео) НАСА ќе погоди астероид во вселената за да му го промени правецот