Андријана Поп-Арсова: Паднав во агонија на 12 километри пред целта

Со време од 3.05.04 секунди Андријана Поп-Арсова го постави новиот државен рекорд за жени во маратон. Таа истрча 42 километри на Скопскиот маратон и за две минути го подобри пласманот од лани. Андријана е од Виница. Оваа 28-годишна девојка од пред пет години се занимава со атлетика, па освен што трча за репрезентацијата на Македонија, таа … Продолжи со читање Андријана Поп-Арсова: Паднав во агонија на 12 километри пред целта