Со музиката за Александар Велики, Венеса Меј го крена на нозе Антички

Со „Танцот на Роксана“ од Вангелис, која е дел од филмот „Александар“, британската виолинистка Венеса Меј вчеравечер го крена на нозе Антички театар во Охрид. Таа имаше спектакуларен настап на отворањето на 59. издание на … Continue reading Со музиката за Александар Велики, Венеса Меј го крена на нозе Антички