(Видео) „Мајка ми се радуваше што ќе станам позната“, медената Атиџе ги чека Оскарите

Атиџе Муратова, хероината на документарниот филм „Медена земја“, сè уште го живее својот стар живот во селото Бекирлија, во близина на Лозово. Во селото е сама, со пчелите и медот, откако пред две години почина мајка … Continue reading (Видео) „Мајка ми се радуваше што ќе станам позната“, медената Атиџе ги чека Оскарите