Синот ја малтретирал со години, па избегала во прифатилиште за жртви на семејно насилство: Тажната судбина на актерката Весна Пеќанац

Популарната југословенска актерка Весна Пеќанац, која публиката најмногу ја памети по улогата на Јека од серијата „Ѓекна не е умрена, а кога ќе умре, не знаеме“, била жртва на семејно насилство. По смртта на сопругот, режисерот Живко Николиќ, таа преживеала вистинска драма, оти нејзиниот синот почнал да ја малтретира. Глумицата се спасила криејќи се во … Продолжи со читање Синот ја малтретирал со години, па избегала во прифатилиште за жртви на семејно насилство: Тажната судбина на актерката Весна Пеќанац