(Видео) Фановите го обвинија синот на Том Хенкс за расизам

Синот на холивудскиот актер Том Хенкс, Чет, е критикуван затоа што користел „расистички фонт“ на неговата нова колекција облека, со контроверзно име „Лето на бело момче“. Тој го користел фонтот gothica, кој е поврзан со движењата на белите суперматисти. Фонотот е сличне на Fraktur, кој го користел Хитлер за неговата книга Mein Kampf.   View … Продолжи со читање (Видео) Фановите го обвинија синот на Том Хенкс за расизам