(Видео) Како коронавирусот се шири низ планетата

Бројот на заразени луѓе во светот со новиот коронавирус со секој минат ден станува сè поголем. Истовремено се зголемува и бројот на починати. Научниците го следат секој нов момент и забележуваат како се зголемува бројот на оние кои ја преживеале заразата. До понеделникот, 9 март, забележано е дека од европските држави, само во Црна Гора … Продолжи со читање (Видео) Како коронавирусот се шири низ планетата