(Видео) Како коронавирусот се шири низ планетата

By

Бројот на заразени луѓе во светот со новиот коронавирус со секој минат ден станува сè поголем. Истовремено се зголемува и бројот на починати. Научниците го следат секој нов момент и забележуваат како се зголемува бројот на оние кои ја преживеале заразата.

До понеделникот, 9 март, забележано е дека од европските држави, само во Црна Гора не е регистиран случај на зараза со коронавирусот. За научниците, лекарите и здравствените работници, како и пошироката јавност да можат во реално време да го следат ширењето на коронавирусот, научниците од Универзитетот „Џон Хопкинс“ направија интерактивна мапа со потврдени податоци за бројот на заразени, починати, излечени.

Мапата можете да ја видите на следниот линк:

 

 

Ќе ви се допадне