Состојки: 3 белки, 50 гр шеќер, 75 гр путер растопен на собна температура, 100 гр засладено кондензирано млеко, 1 лажичка екстракт од ванила, 1 лажичка екстракт од лимон, 10 гр желатин, 1 прстофат сол, 100 гр чоколадни капки.
Подготовка: Ставете го желатинот и додадете 2 лажици ладна вода во сад за микробранова печка и оставете 30 минути. Измешајте ги белките со прстофат сол додека не станат меки. Полека додадете го шеќерот и продолжете со мешањето додека не се формираат крути врвови. Во друг сад измешајте го путерот со кондензирано млеко, ванилата и лимонот додека не стане смесата кремаста. Ставете го желатинот во микробранова печка 15 секунди или додека не се раствори. Истурете го желатинот во смесата со путер. Мешајте додека не се соединат. Со помош на гумена шпатула, нежно преклопете ја смесата со путер во белките додека не се изедначи. Истурете ја смесата во плех обложен со хартија за печење и ставете го во фрижидер неколку часа или преку ноќ додека не се стегне. Префрлете ја тортата на даска за сечење и исечете ја на коцки. Растопете го чоколадото, потопете ги коцките во чоколадото и оставете да се излади.