Две обвиненија против Северина, и се заканувала на директорката дека ќе ја задави

Обвинителството на 13 мај поднело две обвиненија против пејачката Северина Вучковиќ. Северина наводно е лута поради ситуацијата во која се нашла поради старателството над синот со Милан Поповиќ, поранешниот партнер.

dobivaj vesti na viber

Овој пат дошло до проблем со директорот на училиштето во кое учи  Александар.

Љиљана Клингер, директорката на училиштето, се жали дека Северина и испраќала заканувачки СМС пораки, пишуваат хрватските медиуми.

Тоа се пораки од типот „Ба те задавила со раце бабо“, „Стара,  грда баба“, „Ќе седиш и ќе се тресеш и ќе се тресеш како крива нога како што јас се тресев“.

Директорката поднела жалба против пејачката, а му испратила порака на министерот Давор Божиновиќ на  му напишала: „Сериозно се плашам за мојата безбедност, ве молам помогнете ми да не мораме да испраќаме телеграма на сочувство наместо да ја опомене госпоѓата.“

Љиљана против Вучковиќ поднесе кривична пријава до Државното обвинителство на Република Хрватска, за наметливо однесување и закани. Минатата недела од Општинското кривично државно обвинителство во Загреб потврдија дека „преземаат мерки и дејствија од нивна надлежност, а по нивното завршување ќе донесат одлука на државното обвинителство“.

Според 24 Сата, два дена подоцна Кривичниот суд во Загреб потврдил дека обвинението е поднесено.

Според објавите на медиумите наводно Северина се заканувала на друго лице кое по службена должност имало врски со постапката за доделување старателство над малолетно дете. Згора на тоа, пејачката во претходните месеци беше под лупа поради пријавите на нејзината постара сестра Маријана за недолично однесување.

Сестрата ја обвинила за семејно насилство, а иако полицијата не утврдила елементи на кривично и прекршочно дело, според извештајот на Центарот за социјална работа, предметот е препратен до државното обвинителство за понатамошна постапка, информираат од споменатите медиуми.

Scroll to Top