Лукас бара голем хонорар за да остане во жирито на „Ѕвездите на Гранд“

Аца Лукас сè уште не донел конечна одлука за прашањето за останување во жирито на „Ѕвездите на Гранд“. За да остане во музичкото натпреварување, има само еден услов.Нешто повеќе од една деценија „Ѕвездите на Гранд“ важо за едно од најпознатите музички натпреварувања на овие простори, а во последните 3 години тоа стана сериозна шоу-програма.

Се разбира, заслугите за најголемиот дел им припаѓаат на членовите на жирито, кое публиката и гледачите го обожаваат, и токму поради тоа сите ги шокира информацијата дека Аца Лукас го напушта „Ѕвездите на Гранд“ и дека таа одлука е конечна.

Но, како што дознаваат медиумите, Лукас сè уште не донел конечна одлука за тоа дали ќе го напушти местото член на жирито во „Ѕвездите на Гранд“ затоа што се чека разговорот со Саша Поповиќ, во кој ќе биде изнесен условот на Лукас за фолкерот да остане во „Ѕвездите на Гранд“.

Како што зборува еден од соговорниците близок до Лукас, за да остане во жирито, пејачот бара хонорар и доколку Саша не се согласи на тоа, Лукас дефинитивно нема да го гледаме на белото столче во ова музичко натпреварување.

„Тој без добар хонорар сигурно нема да остане во жирито така што тоа е единствениот услов за останување. Тој има цифра што ја бара и под неа сигурно нема да прифати да остане. Конечниот договор ќе падне во наредните три дена максимум“, вели изворот.

Аца Лукас засега нема коментар на оваа тема.