Пиштол и куршуми чува дома сопругата на Саша Поповиќ

By

Српските медиуми пишуваа за деталите околу грабежот на Саша Поповиќ. Меѓу украдените предмети е и пиштол и куршуми . Пиштолот бил регистриран на име на сопругата на Саша , Сузана Јовановиќ.

Во сефот што бил украден од спалната биле украдени бурмите на двајцата сопружници , пет ланчиња од бело и жплто злато , брилијанти , привезоци и осум часовници ,,Ролекс” .

 

Во времето на кражбата немало никој дома , а влезната врата била отворена. Иако се наведуваше дека крадецот би можел да биде некој близок до семејството , за сега не се знае идентитетот на крадците.

Единствена претпоставка дека се блиски до семејството е тоа што куќата била празна од 19.30 до 21.15 часот , а токму тогаш била извршена кражбата . Исто така , крадците многу добро знаеле што бараат .

Во другите соби не било ништо превртено , додека само во спалната соба , каде што го чувале сефот имало неред. Тие го прескокнале ѕидот околу куќата со скала , а потоа лесно влегле внатре и не им требало многу време за кражбата.

Во околината на куќата на Бежаниска коса во Белград има безбедносни камери , така што истрагата ќе може да го открие идентитетот на крадците кои ја ограбија брачната двојка минатата недела.

Истрагата е насочена и кон лица кои извршувале работи во домаќинството на Саша , како и гостите кои имале пристап до спалната соба.

Ќе ви се допадне