Сиромашен Дино Мерлин тајно ја венчал богатата студентка по архитектура  

By

Песните на Дино Мерлин се хитови, а неговата љубовна приказна како да е излезена од неговите многубројни песни. Дино Мерлин својата сопруга ја запознал кога имал 17 години, а се оженил кога наполнил 21 година. Биле и двајцата од различни класи, но нивната љубив и денеска трае.

Тој бил сиромашен, а таа богата студентка на архитектура. Заљубен во музиката, на неа и ги пуштил демо снимките и ја прашал што таа мисли за неговиот талент. Се венчале тајно. Нејзините родители не го сакале, но подоцна работите дошле на свое.

Нејзините зборови и поддршка биле пресудни. Дино  да почен да се занимава со музика,  прво како член на бендот „ Мерлин“, а се останато е историја.

Работел тешки и физички работи за да ја заработи првата плата, ги остварил своите соништа. А бил многун зрел и кога е семејниот живот во прашање.

„Имав 21 година кога се венчав. Бев многу млад, за зрел за голема приказна каква што е брак. И позади секој успешен музичар стои една уморна и исцрпена жена. Но за среча, Амела таква сеуште не е. Амела ми е, заедно со децата се во животот. Сеуште лесно може да ме направи среќен и несреќен: Среќен сум дека е покрај мене, а несреќен знае да ме направи кога ќе ми напомене дека за неа јас секогаш ќе бидам Дино, но не и Мерлин.

Дино и Амела ја имаат ќерката Најда, и синот Хамез. Дино воопшто не сака да зборува за својот приватен живот пред јавноста.

Ќе ви се допадне