(Фото) Кралицата Елизабета носи прстен од 1603 година

Кралицата Елизабета честопати носи уникатен прстен кој датира од 1603 година.

dobivaj vesti na viber

Прстенот ѝ припаѓал на кралицата Елизабета Прва. Изработен е од злато, бисерна подлога, рубини и емајл. Според традицијата, овој прстен му бил посветен на Џејмс Први (Џејмс Шести од Шкотска) како доказ за смртта на кралицата. Тој му го подарил прстенот на првиот ерл на парламентот во 1603 година.

Scroll to Top