Ноември и прв снег на пониските места во земјата

By

Најновите анализи за времето направени за ноември укажуваат на тоа дека ќе биде просечен според температурите на воздухот, па се очекуваат нормални температури за тој период од годината. Сепак, во текот на месецот полека ќе се зголемуваат условите за сè поизразени студени продори од северните и североисточните предели на Европа, со што, особено во втората половина, можни се и првите врнежи од снег и на пониските места во државата.

 

Ќе ви се допадне