Бети во кожена јакна за студентите по глума: свечено отворање и јубилеј на „Скомрахи“

By
Вчера во Скопје беше свечено отворање на јубилејните 30-ти Меѓународни средби на студентите на академиите и факултетите за драмски уметности „Скомрахи 2022“.
И овој пат Скомрахи со својот концепт, ги спои различните култури, а во најава се денови на креативна уметност. На свеченото отворање дојде и претседателот Стево Пендаровски со соругата Елизабета, која не остана незабележана со стилот на облекувањето.
Првата дама избра кожена јакна и кожен ремен во комбинација со црн фустан и чизми. Според модните критичари, кожената јакна како симбол, на бутот, но и рок и панк музиката е одлична симболика за студентите по глума кои учествуваат на „Скомрахи“.

Ќе ви се допадне