Елена Ристеска, Мартинијан Кириловски, Ана Петан, учесници од Македонија на регионалниот музички фестивал „Бисер на Јадранот“ во Тиват

Објавени се имињата на финалистите на првиот фестивал на РМФ „Бисер на Јадранот“.

Изборната комисија на фестивалот ја сочинуваат: Слободан Бучевац (директор на фестивалот „Сунчане скале“), Григор Копров (директор на Охридскиот фестивал), Ивица Михаљевиќ (директор на фестивалот „Златна палма“ – Дубровник), Фахрудин Пецикоза (познат босански текстописец, автор на хитови напишани за Хари Мата Хари, Борис Новковиќ, Сања Долежал и други), Александар Филиповиќ (новинар и автор на емисијата „Таблоид“, член на бројни изборни комисии на музички фестивали во регионот и член на стручни жирија), Бранка Калуѓеровиќ (генерален менаџер на фестивалот) и Звонимир Недељковиќ ( ПР на фестивалот).

Меѓу натпреварувачите и авторите има учесници и автори на Евровизија од земјите од регионот (Стеван Фади, Елена Ристеска, Данијел Поповиќ, Миа Димшиќ, Данијел Алибабиќ, Игор Цукров, Вања Радовановиќ), како и познати автори (Нено Нинчевиќ, Бојан Маровиќ, Ален Исламовиќ, Марко Прентиќ, Кики Рахимовски, Алек Алексов и други).

Директорот на фестивалот Бојан Делиќ во изјава за медиумите рече:

„Многу сум среќен и горд што ги избравме финалистите како целиот фестивалски тим, што воопшто не беше лесно. Жал ми е што голем број колеги не успеаја да се пласираат во финалето, но жирито за избор беше тоа што ги избра песните и чии гласови ги избраа финалистите. Сè помина без проблеми и сега можеме да се свртиме кон понатамошна организација. Ви благодариме на сите, добивме пораки за поддршка и од оние кои не поминаа оваа година. Се надевам дека ќе ги видиме следната година во натпреварувачката програма на фестивалот. Среќно на сите и се гледаме во Тиват“.

Фестивалот ќе се одржи на 29 јуни на брегот PINE од 21 часот.

Scroll to Top