Есма ми даде живот

By

Кралицата на ромската музика, Есма Реџепова, да беше жива, вчера ќе наполнеше 75 години. Еден од нејзините синови, Симеон Атанасов, се потсети на неа со емотивна порака.

„Мојата мајка ми даде живот и никогаш не побара ништо за возврат. Тоа беше нејзината тајна, секогаш даваше без да очекува нешто во животот. Низ годините таа ми помогна да го најдам својот пат, при тоа правејќи го тоа со насмевка. Постојат само некои нешта кои таа можеше да ги направи. Мајко, засекогаш ќе бидеш во нашите срца“, вели Атанасов.

Ќе ви се допадне