(Фото) Ако не може на свадби, може по топлес: Ирена Спасовска се разголе среде пандемија

By

Фолк пејачката Ирена Спасовска се сликше топлес, ама  градите ги покрила со цвеќе. Фотографијата ја објави на соцјалните мрежи и доби комплименти дека е секси. Фолк пејачкта често го привлекува вниманието на јавноста, па така и неодмана  кога заедно со уште  дваесетина музичари испратија писмо до Владата и се пожалија дека нема настапи и свадби, па затоа немаат ни приходи.

“Време е да се работи и пее. Многу наши колеги од народната и забавната фела живеат само од оваа работа и го чекаат моментот да се донесе конечната одлука за да почнеме да работиме“, рече Спасовска на состанокот со колегите кои формира Здруѓение за поддршка на музичарите.

Владата за музичарите обезбеди поддршка и исплати  финансиски средства за април и мај во месечен нето-износ од 14.500 денари. Овие средства ги добија само оние музичари што ги исполнуваа критериумите за користење.

Ќе ви се допадне