(Фото) Кларинетистот Исмаил Лумановски стана татко

By

Кларинетистот Исмаил Лумановски вторпат стана татко. Неговата сопруга Ѓулчин роди девојче кое ќе се вика Арија. Музичарот, кој со години живее во Њујорк, објави слика од девојчето на „Фејсбук“ и напиша дека таа се родила со 4,3 килограми. Двојката веќе го има синот Едис Јон.

Исмаил е роден во Битола пред 36 години. Факултетот го завршил во Њујорк, каде што живее и денес. И неговиот татко Ремзи е музичар, интерпретатор на народни песни. Иако има меѓународна кариера, кај нас е познат по соработките со многу музичари. Тој пред неколку години од Њујорк дојде во Скопје само за да свири на концертот на „Љубојна“.

Ќе ви се допадне