(Галерија) Пуста младост никако да помине: Познатите низ ретро фотки во чест на Маршалот

By

Денешниот ден, 25 мај, некогаш беше Денот на младоста. Најпопулраниот ден во поранешна Југославија – кога славеше и роденденот на маршал Јосип Броз Тито. Се организираа слетови, како централни манифестации на празникот што го истакнуваше социјалистичкиот концепт на братство и единство.

На главниот слет, на стадионот на ЈНА во Белград, му претходеше носење на штафета, која беше симболот на 25 мај. Таа се носеше илјадници километри од Вардатр  до Триглав, а во рацете на Тито ја предаваа познати спортисти и угледни младинци.

Денот на младоста ги инспираше и познатите македонски јавни личности, па некои од нив на свој начин и низ ретро фотографии се потсетија и на младоста и на Мрашалот…

Нема поубаво чувство од она кога ти се укажува можност да се нурнеш во океанот од спомени од детството и да уловиш…

Posted by Suzana Turundzieva on Понеделник, 25 мај 2020

Пред 10 години КАЈ МАРШАЛОТ ја започнавме акцијата “WC со 5 ѕвезди, чисти раце, чисти тоалети” за реновирање на…

Posted by Ranko Petrovik on Понеделник, 25 мај 2020

Ќе ви се допадне