Каде и со кого отпатува министерот Љупчо, кого „Репортер“ го улови во авион

Министерот за земјоделство Љупчо Николовски пред некој ден одлета за Истанбул. „Репортер“ го улови на ноќниот лет од Скопје во авионот во кој влезе со патниците во делот за економската класа. По слетувањето во Истанбул, тој замина за САД, каде е заедно со секретарот за земјоделство, храна и пазари на Вермонт. Тој престојува таму и објави дека ја посетиле фармата Borderview која е дел од Универзитетот Вермонт.

Тука се вршат научно истражувачки дејности директно од професори и вработени во универзитетот, рече Николовски.

Министерот Николовски во црна маичка одлета за Истанбул во економска класа

 

Scroll to Top