Музиката на Симон Трпчески ќе се пушта во авионите на „Луфтханза“

By

Музички дела што ги свири македонскиот виртуоз на пијано Симон Трпчески ќе се пуштаат во авионите на една од најпознатите светски авиокомпании „Луфтханза“ од Германија. Музиката на Симон вклучува 16 дела од Чајковски, Бетовен, Шопен и други, но и делови од неговиот најнов албум „Македонисимо“, кој е инспириран од македонскиот фолклор.

Изборот на делата што ги свири Симон може да види и на веб-страницата на Луфтханза. Оваа музика, која може да се најде под називот „Избор на познатите од Симон Трпчески“, ќе биде дел од понудата за забава во текот на летот што патниците ја плаќаат и сами ја избираат преку системот за избор на филмови, музика или игри.

Ќе ви се допадне

TONIKAWA: Over the Moon For You (https://funimationfree.com/m/dv71) Episode 12 at website https://funimationfree.com. See more bleach funimation

The Seven Deadly Sins: Revival of the Commandments Episode 24 at website https://animeplanet.cc. See more anime planet sign up