Нов македонски рекорд во маратон – Дарио Ивановски напиша историја

Maкедонскиот атлетичар, Дарио Ивановски, на маратонот во Валенсија постави нов македонски рекорд со време од два часа 11 минути и 53 секунди.

Претходниот рекорд, истотака го држеше Ивановски, а изнесуваше два часа 18 минути и 12 секунди. Овој рекорд беше поставен лани во Копенхаген.

Scroll to Top