Ресторанот „Нома“ на Рене Реџепи, готвачот кој детството го помина во Македонија, доби три Мишелин ѕвезди

Водичот Мишелин го објави својот избор за 2021 година за нордиските земји и има два нови ресторани со три sвезди: Нома во Копенхаген и Маемо во Осло. Ресторанот „Нома“ е на шефот со потекло од Македонија кој дел од детството го поминал во гостиварско. Храмот на нордиската кујна во Копенхаген, Нома, на Рене Реџепи, конечно … Продолжи со читање Ресторанот „Нома“ на Рене Реџепи, готвачот кој детството го помина во Македонија, доби три Мишелин ѕвезди