Вардарските пастуви со претстава во Австралија

By

Една од најбараните претстави во НУ Театар Комедија – Скопје и претстава која ги руши рекордите во гледаност vo целата држава, е претставата „Вардарски пастуви“ во режија на Синиша Евтимов. Оваа претстава и годинава ќе гостува во градовите низ нашата земја, а само уште неколку изведби ја делат од јубилејната 100-та изведба.

Според Годишната програма за 2020 година, одобрена од Министерството за култура, претставата „Вардарски пастуви“ во ноември годинава ќе гостува и во Австралија. Ова гостување на Театар Комедија е поддржано од страна на Министерството за култура, а значајна поддршка за гостувањето на оваа театарска куќа даде и министерот без ресор задолжен за дијаспората, Едмонд Адеми.

Ќе ви се допадне