(Видео) Марко Пејчиновски пливаше 18 километри од Заум до Охрид: Нов подвиг на младиот пливач

By

Македонскиот пливач маратонец Марко Пејчиновски денеска ја преплива осмата од десетте зацртани мисии на Охридското езеро.

dobivaj vesti na viber

Тој успешно преплива 18 километри на релација Заум – Охрид со време од 5 часа, 16 минути и 15 стотинки.

Марко осмата мисија за започна претпладен од Заум, а во меѓувреме на неговиот профилна Фејбус беа споделени видеа.

На Марко му преостануваат уште две мисии кои треба да ги реализира до крајот на овој месец.

Ќе ви се допадне