(Видео) Цеца е добар човек, а јас сум ѓубре: Марија Шерифовиќ одби да биде ментор на македонскиот кандидат во „Гранд“

Македонскиот пејач Дарко Ѓорѓески (23), кој живее во Грац, Австрија, имаше одличен настап во „Ѕвездите на Гранд“. Тој ги испеа „Живим да те волим“ од Саша Ковачевиќ и „Хитно“ од Адил, па доби пет гласа и можност да пее во следниот круг. Дарко кажа дека е аматер кој само сака да пее и никогаш претходно не пеел јавно, а не се натпреварувал ни во музичко шоу.

dobivaj vesti na viber

Ѓорѓески побара Марија Шерифовиќ да му биде ментор, но таа го одби.

„Пееш сериозно или си потпевнуваш за себе? Интересно ми е само тоа што ти досега никаде се немаш натпреварувано, но начинот на кој пееше за мене е малку мек. И се гледа дека тоа е новонастанатиот начин на пеење, а поприлично и неточно. Јас имам многу кандидати. Не знам.. ама не, извини, не“, рече таа, по што Дарко ја избра Цеца.

„Па и Цеца има многу кандидати, ама таа е добар човек, а јас сум ѓубре“, додаде Марија.

„Мој си“, му одговори Ражнатовиќ.

Додека Дарко пееше, Цеца беше воодушевена од него и му го даде првиот глас. Потоа, со Ѓорѓе Давид таа цело време коментираше дека Дарко е сигурно аматер, ама дека не е свесен колку е добар и што сè може да направи со својот глас.

Настапот на Дарко почнува на 1:58:17.

Scroll to Top