(Видео) Жена стана комита заради преработка на уште една македонска песна

By

Песната “Крушево абер пристигна”, која ја отпеа доајенот на македонската народна музика – Васка Илиева, доби своја преработка од пејачката Стојне Николова.

Аранжманот за преработката на песната е дело на Дамир Имери, а режијата на Даниел Јовески.

“Песната буди силни емоции. Маж во тело на жена  за да ја брани својата татковина. Се надевам дека ќе допре до сите вас, како што допре до мене и целиот мој тим кој работеше на овој проект”, напиша на Фејсбук Стојне Николова.

Ќе ви се допадне