Внукот на Томислав Маниќ во филмот „Стела“: Почна Синедејс под отворено небо

By

Во градскиот парк во Скопје се одржа премиерата на филмот „Стела“ на Стојан Вујичиќ. Со ова се означи и почетокот на 19. издание на „Синедејс“, под отворено небо, а ќе се одржува на повеќе од  10 локации низ Скопје, под слоганот „Филм на секое платно“.

Поради протоиколите беа дозволени само за 450 седишта, кои беа исполнети до последното столче.

На премиерата присуствуваше актерската екипа Дејан Лилиќ, Тони Михајловски и Мони Дамовски, заедно со главниот протагонист Петар Маниќ и шарпланинецот Стела.

 

Актерот Маниќ, кој ја игра улогата на Никола во филмот, е внук на пејачката легенда Томислав Маниќ, кој не ја пропушти премиерата за поддршка на внукот.

Поради пндемијата е прва премиера на домашен филм. Фестивалот ќе трае до 24 овој месец.

Фото: Вангел Танурвоски

 

 

 

 

 

 

 

 

Ќе ви се допадне