Охриѓани го развиориа македонското знаме во морето кај Хургада во Египет

Професионална екипа од Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид го развиори македонското знаме во морето кај популарниот туристички центар Хургада во Египет.
Нуркањето во Црвено Море е една од работите кои се препорачуваат при секоја посета на овој регион, а тоа го сторија и македонските нуркачи.

Температурата на водата ретко се спушта под 22 Целзиусови степени, дури и во длабоко во зимскиот период (декември-февруари). Во текот на летото, температурата на водата достигнува и 30 степени. Видливоста е исклучителна и достигнува максимални 40 метри, поради што областа наликува на огромен аквариум и овозможува извонредни подводни фотографии.

Scroll to Top