2024 подготви неочекувани трендовски бои за чевли

Чевлите се незаменлив фетиш за повеќето жени. Во секоја модна комбинација имаат голема моќ да ја заокружат целата слика, а покрај моделот голема улога игра и бојата на чевлите кои ги избираме. Новата година постави нови трендови, а тоа се боите кои ги препорачуваат модните експерти.

Сиво
Повратната боја која ќе доминира во боите на чевлите во 2024 година е сивата, во поладна, но особено во потопли нијанси на оваа неутрална боја, која ќе биде одлична замена за црната. Подобро е од кафеното бидејќи оди со поголема палета на тонови, одмерено е и целосно елегантно. И чевлите и влечките – сè оди одлично во оваа боја и точно одговара на стапалото.

Црвено
Црвената и понатаму е тренд. На сите не им одговара и не ја бираат така лесно, а во огнени и светли нијанси на црвени чевли дефинитивно ќе бидете забележани.

Златна
Металик нијансите се голем тренд од минатата година, а сега ќе ги заменат сребрените и златните.

Без разлика на моделот, златото одлично ќе оди и со свечени и со елегантни комбинации, можете да имате и салонки и патики од оваа боја.

Зелена
Покрај црвената, изненадувачката боја на чевлите која често се појавуваше во колекциите за пролет и лето 2024 е и зелена, во широк спектар на нијанси.

Крем
Кафена, крем, окер, сива – како и да ја наречете, оваа боја е секогаш тренд, вечна класика и одличен избор во текот на целата година.

Scroll to Top