Бисера Чадловска, прва жена диригент: Ѕвонење на мобилни и шушкање во публика нè вади од фокус среде настап

Бисера Чадловска е првата жена диригент во нашата земја и прва жена диригент вработена во Националната опера и балет. Има диригирано над 50 наслови на …

Бисера Чадловска, прва жена диригент: Ѕвонење на мобилни и шушкање во публика нè вади од фокус среде настап Прочитај повеќе »