Хрватски свештеник доби 3 месеци добротворна општествена работа за силување момче

Силувач добил 730 часа општествено-корисна работа, што според 8-часовниот работен ден изнесува околу 3 месеци. Жртвата, сега 31-годишнен маж, раскажал пред судот, преку аудио-видеоуред, дека …

Хрватски свештеник доби 3 месеци добротворна општествена работа за силување момче Прочитај повеќе »