Почина рускиот алпинист Александар Кленов, кој ја промовира Демир Капија во светот

Почина рускиот алпинист Александар Кленов, кој изминативе години живееше во Демир Капија и ја промовираше демиркаписката клисура во светот. Тажната вест ја сподели граѓанската активистка …

Почина рускиот алпинист Александар Кленов, кој ја промовира Демир Капија во светот Прочитај повеќе »