Србија ќе го тужи НАТО, поради користење на ураниум во текот на бомбардирањето

Меѓународниот правен тим покрена тужба против НАТО, поради нејзината наводна употреба на осиромашен ураниум, три месеци во бомбардирањето на Југославија пред 18 години. На предлог …

Србија ќе го тужи НАТО, поради користење на ураниум во текот на бомбардирањето Прочитај повеќе »