Масовното изумирање се случило поради топлата вода во океаните, тврдат научници

Во новата студија објавена во научното списание „Наука“ научниците сметаат дека ја имаат откриено верижната реакција што довела до најголемото масовно изумирање на живиот свет …

Масовното изумирање се случило поради топлата вода во океаните, тврдат научници Прочитај повеќе »